تِلِ پروکسی | TeleProxy
یکی از قابلیت هایی که اخیرا در آپدیت جدید تلگرام اضافه شده است، ویژگی Proxy setting است. با استفاده از این قابلیت می توانید پروکسی تلگرام را تغییر دهید و محدودیت های فیلترینگ در تلگرام را دور بزنید.
البته این قابلیت تنها به برنامه تلگرام محدود نمی شود و در برنامه های دیگر نیز قابلیت تغییر پروکسی وجود دارد.
در این مقاله قصد داریم تا در خصوص پروکسی تلگرام و آموزش فعال سازی پروکسی در تلگرام صحبت کرده و به هر گونه سوال تان در این خصوص پاسخ دهیم. با ما همراه باشید.
فهرست مطالب
پروکسی تلگرام چیست؟
پروکسی در لغت به معنای “وکیل” و “به نیابت کسی کاری را انجام دادن” است. در دنیای اینترنت پروکسی به کامپیوتری گفته میشود که به سایر کامپیوترها اجازه میدهد تا از طریق آن با مقصدشان یک ارتباط غیر مستقیم برقرار کنند.
مثال: فرض کنید شما در یک اداره کار میکنید. هر اتاق این اداره یک خط تلفن دارد که به تلفنخانه مرکزی اداره وصل است. حال اگر شما بخواهید از اداره به منزلتان زنگ بزنید لازم است یک شماره (مثلا ٩) را بگیرید و بعد از تلفنچی اداره بخواهید که شماره تلفن منزلتان را گرفته و به شما وصل کند. نقش تلفنخانه و تلفنچی در این مثال دقیقا مانند نقش پروکسی در اینترنت است.
وقتی کامپیوتری از طریق پروکسی به اینترنت وصل است و میخواهد به یک فایل دسترسی پیدا کند، ابتدا درخواستش را به پروکسی میفرستد. سپس پروکسی به کامپیوتر مقصد متصل شده و فایل درخواستی را دریافت میکند و بعد آن را برای کامپیوتر درخواست کننده میفرستد.
شکل بالا ارتباط مستقیم بین کامپیوترهای سرویس دهنده و سرویس گیرنده را نمایش میدهد. همانطور که می بینید عملا هیچ ارتباط مستقیمی بین کامپیوتر سرویس دهنده و کامپیوتر سرویس گیرنده وجود ندارد. پروکسی در اینجا به عنوان یک واسطه عمل میکند و عملا هیچ ارتباط مستقیمی بین کامپیوترهای سرویس دهنده و سرویس گیرنده وجود ندارد.
اما کاربردهای پروکسی چیست و چرا از آن استفاده می شود؟
از کاربردهای پروکسی می توان به بالا بردن امنیت در رایانه اشاره کرد.
در این مورد کاربران به جای این که مستقیم به اینترنت متصل شوند، همگی از طریق یک پروکسی به اینترنت وصل می شوند.
از دیگر کاربرد های استفاده از پروکسی می توان به کش کردن (Caching) اشاره کرد که از اهمیت ویژه ای برخوردار است.
کش به یک نسخه بایگانی شده از محتویات اینترنت روی پروکسی اطلاق می شود. به عنوان مثال در شبکه ای که از کش کردن پروکسی استفاده می کند کاربران زیادی وجود دارد که برای استفاده سایت ها درخواستی را به پروکسی می فرستند و پروکسی نیز صفحه مورد نظر را از سایت می گیرد و آن را ارسال می کند.
از دیگر استفاده های پروکسی مخفی بودن در اینترنت و از بین بردن آدرسIP است.
که در این حالت نیز می توان از نفوذ هکرها به سیستم جلوگیری کرد.
● تقسیم بندی پروکسی ها:
پروکسی ها به ۲ دسته ناشناس (Anonymous) و غیر ناشناس (Non-Anonymous) تقسیم می شوند. پروکسی های ناشناس، از هویت فردی استفاده می کنند در حالی که پروکسی های غیر ناشناس آدرس IP کاربرشان را به رایانه هدف اطلاع می دهند.
● پروکسی عمومی:
پروکسی عمومی (Public Proxy) که هزینه زیادی برای ایجاد و نگهداری آنها دارد ، به پروکسی گفته می شود که برای استفاده رایگان عموم کاربران اینترنت طراحی شده است. البته همان طور که گفته شد این گونه پروکسی ها به علت نداشتن صرفه اقتصادی بسیار کم ایجاد می شوند، البته به جز وب پروکسی ها.
● انواع پروکسی ها
▪ پروکسی HTTP
بیشتر پروکسی هایی که در اینترنت وجود دارد از پروکسی Http استفاده می کنند. این پروکسی ها برای دیدن صفحات وب طراحی شده اند و فقط از پروتکل HTTP پشتیبانی می کنند.
▪ پروکسی HTTPS
این پروکسی که به پروتکل امنیتی اینترنت معروف است از هر ۲ پروتکل HTTP و HTTPS پشتیبانی می کند و می توان از آن برای مرور صفحات وب رمزنگاری شده نیز بهره برد.
▪ پروکسی ساکس (Socks)
این پروکسی ها که خود به ۲ دسته Socks ۴ و Socks ۵ تقسیم می شوند، طوری طراحی شده اند تا از کل پروتکل های اینترنت پشتیبانی کنند. این پروکسی ها غالبا روی پورت ۱۰۸۰ قرار دارند.
▪ وب پروکسی (CGI-Proxy)
این همان پروکسی است که این روزها بر سر زبان کاربران رایانه افتاده است که با استفاده از این پروکسی که در اصطلاح عوام به آن ها فیلترشکن می گویند از سایت های فیلتر شده عبور می کنند.
پروکسی Residential یا محلی
در میان انواع مختلف پروکسیهای موجود، این نوع دارای بالاترین کیفیت میباشد. چرا که مشابه با یک دستگاه تلفن همراه یا سیستم واقعی به نظر میرسد. هر آی پی آدرسی که توسط این دستگاه ایجاد میشود، به مانند یک سرور proxy عمل میکند.
پروکسی Datacenter یا دیتاسنتر
پراکسیهای دیتاسنتر آدرسهای IP مجازی هستند که در مراکز قدرتمند سرور ایجاد میشوند. این نوع سرورها معمولا ممنوع هستند. چرا که اتصالات آنها شبیه به ترافیک جعلی می باشد.
پراکسیهای Anonymous یا ناشناس
همانطور که از اسم این نوع proxy مشخص است، اطلاعات شناسایی شما به سرور هدف ارسال نمیشود.
لازم به ذکر است که پروکسی دیتاسنتر و محلی میتوانند به این شکل نیز عمل کنند که این روزها هم محبوبیت زیادی دارند.
پراکسی Transparent یا شفاف
این نوع proxy ، آدرس IP کاربر را تغییر نداده و اطلاعات آنها را بررسی و تایید کرده و اجازه دسترسی آنها را به شبکه صادر میکند.
این پروکسی ها در واقع وب سایت هایی هستند که به کاربران اجاز می دهند از طریق آن ها به سایر وب سایت ها دسترسی یابند و برای این منظور از برنامه هایی (اسکریپت) استفاده می کنند که به زبان های برنامه نویسی تحت وب (مثل PHP و Perl ) نوشته شده اند.
قابل توجه دوستان ، لطفا جهت دریافت پروکسی های روزانه رایگان در کانال زیر عضو شوید.
همچنین تل پروکسی ها به صورت روزانه آپدیت میگردد . لطفا برای ورود به گروه از دکمه روبرو استفاده نمایید.
اگه میخوای یه سایت بدونه VPN برات باز بشه تو کادر زیر بنویس آدرسشو و بعد بزن GO . امتحان کن .اگه باز شده قول بده DigiPassive.com رو به همه دوستات معرفی کنی .
معایب استفاده از پروکسی
هر چیزی خوب و بد دارد، همانطور که از مزایای استفاده از پروکسی خواندید کمی هم درباره معایب آن بدانید بدک نیست!
پروکسی ها بی ثبات هستند (مخصوصا پروکسی های رایگان)، پس اگر بی دلیل با قطعی مواجه شدید نباید از دست آن دلخور شوید.
استفاده کردن از پروکسی ها سرعت اینترنت را کاهش می دهند.
در برخی از پروکسی ها به جای افزایش امنیت، امنیت کاهش می یابد و یا به صورت کاملا جدی به مشکل می خورد.
اکثر پروکسی ها به صورت برنامه به برنامه کار می کنند، یعنی یک پروکسی برای یه برنامه کاربرد دارد و برای برنامه دیگر قابل استفاده نیست!
0
0
نظرها
رتبه بندی این پست